John Olsen • photodan.dk | Strandstation på Nordstrand ved Nykøbing Sj. indviet 22. maj 2015

Strandstation på Nordstrand ved Nykøbing Sj. indviet 22. maj 2015

May 22, 2015  •  Leave a Comment

Strandstation ved Nordstrand ved Nykøbing Sj.Strandstation ved Nordstrand ved Nykøbing Sj. I det dejlige vejr blev den nye Strandstation idag kl. 14 indviet på Nordstrand ved Nykøbing Sj., hvor ca. 50 mennesker overværede åbningen af borgmester Thomas Adelskov, Odsherred Kommune, som "rev toiletpapiret over", som symbol på indvielsen.

Forinden talte Thomas Adelskov om projektet, som er kommet i stand ved et samarbejde mellem Odsherred Kommune og Odsherred Turistråd. Odsherred Kommune betragter projektet, som en prototype, som vil blive evalueret efter 2015 sæsonen for både arkitektur og funktionalitet. Der er toiletter i bygningen - herunder handicaptoilet og der er brusefaciliteter uden for ved bygningen. Der er også 9 bokse, hvor strandgæsterne kan opbevare værdigenstande o.l.

På siden af Strandstationen er der en stige, som kan benyttes, hvis der er behov for at overskue den skønne strandområde lidt fra oven.

Byrådet i Odsherred Kommune har afsat 400.000 kr. til Strandstationen og derudover er projektet støttet med knap 400.000 kr. fra Grøn Vækst Puljen - en særlig pulje til kommuner og regioner med fokus på skabelse af attraktive levevilkår i landdistrikterne.

Det er Asnæs Maskinsnedkeri der har været hovedentrepenør på opgaven og det er arkitektfirmaet Hasløv & Kjærsgaard der har tegnet Strandstationen, som man håber kan udvides med wi-fi senere. 

Måler har været at udvikle strandstationen, som vil kunne stilles op flere steder ved kommunens mange dejlige strande og være et slags vartegn for Odsherreds høje strandkvalitet.

Det har været intentionen, at placere Strandstationen i landskabet, så den ikke generer naboerne i sommerhusområderne.

Arkitekt Mathilde Bjerregaard fortalte i åbningstalen, at Strandstationen er udført i bæredygtige materialer og er desuden også tilgængelig for kørestolsbrugere. Træbeklædningen vil med tiden blive lidt gråligt og falde ind med nuancerne i naturområdet.

Der er videoklip med åbningstaler af borgmester Thomas Adelskov og arkitekt Mathilde Bjerregaard fra arkitektfirmaet Hasløv & Kjærsgaard.

Foto & video: John Olsen/photodan.dk


John Olsen • photodan.dk
http://johnolsen.zenfolio.com/p847111744


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May (6) June (5) July (3) August (1) September (2) October (1) November December (2)
January February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December
January February March (3) April (1) May June (1) July August September (1) October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December