John Olsen • photodan.dk | Vindyrkning på Sjællands Odde i Geopark Odsherred

Vindyrkning på Sjællands Odde i Geopark Odsherred

October 15, 2013  •  Leave a Comment

Vindyrkningen på Sjællands Odde hos Rikke og Christian Eriksen, Lønnebjerg, Søndervangsvej 39, Sjællands Odde og hos Ørnberg Vin I/S på Hvidelykkegaard, Drusbjergvej 2, Sjællands Odde med ejerne Niels E. Jensen og Anders Ørnberg Eriksen har så godt som hele vinhøsten i hus med særdeles godt udbytte - langt over sidste års niveau.

Rikke og Christian Eriksen har 400 vinstokke på sydsiden af Oddens højeste punkt "Hulbjerg", som ligger 29 meter over havets overflade. Parret har deres egen vin "Lønnebjegvinen", som sælges i deres Gårdbutik.

Ørnberg Vin I/S blev oprettet i 2007 med et klart mål, at lave vin med dansk karakter og med International kvalitet. Vinmarken er beliggende på en sydskråning med et optimalt klima, hvor der er lunt og med meget sol og med udsigt til Sejerøbugten i Geopark Odsherred.

I 2007 blev der plantet 2200 vinstokke i 2008 yderligere 800 stokke og 600 i 2009 med et samlet antal af 3600 vinstokke på det 1,2 ha store areal med hovedvægt på grønne druer til fremstilling af hvidvin. De vigtigste sorter er Ortega, Solaris, Phoenix og Siegerrebe der alle passer rigtig godt til det danske klima. Derudover er der plantet Pinot Noir, Pinot Gris, Pinot Blanc, Huxelrebe, Sauvignon Blanc og Pinot Noir Precose.

I 2012 blev der plantet yderligere 1 ha med Solaris, Pinot Noir og Sauvignon Blanc med henblik mousserende vin.

Der var også tid til at de mange vinplukkere kunne nyde en dejlig fælles frokost midt i vinmarken lørdag eftermiddag på Hvidelykkegaard med laks, hellefisk, dejlige pølser og dejlige oste.

Fotoserie: John Olsen/photodan.dk

se serien her: http://johnolsen.zenfolio.com/p163343225

Ørnberg Vin - Hvidelykkegaard - Sjællands OddeØrnberg Vin - Hvidelykkegaard - Sjællands OddeVindyrkning hos Ørnberg Vin, Drusbjergvej 2, Sjællands Odde - Niels E. Jensen og Anders Ørnberg


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May (6) June (5) July (3) August (1) September (2) October (1) November December (2)
January February (1) March April (1) May (1) June July (1) August September October November December
January February March (3) April (1) May June (1) July August September (1) October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December